skip to Main Content

Gezinstherapie

Gezinstherapie

Aanmelden

Via onderstaande link, kun je het aanmeldformulier downloaden

Therapie om patronen binnen gezinnen te veranderen en te groeien vanuit de ervaring met elkaar

Sinds mei 2017, na het volgen van de opleiding systeemtherapie voor vaktherapeuten, biedt de praktijk ook systeemtherapie aan. We werken samen met Wennie Roestenberg, van Roestenbergcoaching, zij is opgeleid tot systeemtherapeut.

In sommige gezinnen speelt er veel bij gezinsleden zelf, maar ook in de interactie tussen de gezinsleden. Er ontstaan problemen zoals conflicten, wederzijds onbegrip, angsten bij de kinderen en/of ouders of moeite met gezag. In de gezinssessies kijken we samen welke helpende en belemmerende patronen werkzaam zijn. Door met elkaar aandacht te hebben voor onderliggende processen en dynamieken krijgt het gezin zicht op hoe het gezin vorm gegeven wordt. We werken samen met ouders en kinderen vanuit hun wens en de motivatie om te ontwikkelen en dingen anders te gaan doen.

Tijdens de therapie is het gezin veel aan het doen. Tijdens ervaringsgerichte opdrachten worden patronen aan het licht gebracht en kan er geoefend worden om andere vaardigheden te ontwikkelen. De afwisseling van doen, ervaren en reflecteren wordt door gezinnen als leerzaam en prettig ervaren.

TARIEVEN

U kunt vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Voor de overige activiteiten hanteren wij marktconforme tarieven.

VERGOEDINGEN

Een aantal zorgverzekeraars komt tegemoet in de kosten voor speltherapie. Meestal vallen deze onder de voorwaarden van de aanvullende verzekering …

REGISTRATIE

Als speltherapeut zijn wij ingeschreven bij een aantal beroepsregisters.

 

Back To Top
Zoeken