skip to Main Content

Mindsettraining

Mindsettraining

Aanmelden

Via onderstaande link, kun je het aanmeldformulier downloaden

Mindset is de manier hoe kinderen (en volwassenen) denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten.

“Ik doe dat niet, want ik kan het toch niet”,
of “Ik heb daar geen talent voor”.

Hiermee zeg je eigenlijk dat je mogelijkheden beperkt zijn en dat oefening geen kunst baart.

Wanneer een kind eenmaal hiervan overtuigd is, zal het ook geen uitdagingen aan willen gaan en doet het vooral dingen die het al goed beheerst. Moeilijker werk op school ziet het kind niet als een uitdaging maar als een last, die alleen maar tot falen kan leiden.

Faalangst belemmert zowel kinderen als volwassenen in het leveren van prestaties. Het remt  af in het dagelijkse leven. Niet alleen op school of werk, maar ook tijdens sporten of zelfs in de omgang met vrienden en vriendinnen kan faalangst een rol spelen. Terwijl faalangst eigenlijk niets anders is dan de manier waarop je denkt over je eigen kunnen.

In een mindset-training leert een kind, samen met andere kinderen, met behulp van afwisselende en creatieve uitdagingen dat leren stap voor stap gaat, dat fouten maken mag en dat het NOG niet beheersen van de stof of vaardigheid de normaalste zaak van de wereld is. Je kind ontdekt zijn of haar unieke kwaliteiten en talenten en gaat geloven in eigen kunnen.

Ook leert je kind samen te werken door gebruik te maken de sterke kanten van niet alleen zichzelf, maar ook van anderen.

Voor de mindset-training heb ik de handen ineen geslagen met Nanda Ponsteen, talentbegeleider van Natuurlijke Uitdaging www.natuurlijkuitdaging.nl . Vanuit onze expertise begeleiden we kinderen naar een groei-mindset.

[responsive_menu]

TARIEVEN

U kunt vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Voor de overige activiteiten hanteer ik marktconforme tarieven.

VERGOEDINGEN

Een aantal zorgverzekeraars komt tegemoet in de kosten voor speltherapie. Meestal vallen deze onder de voorwaarden van de aanvullende verzekering …

REGISTRATIE

Als speltherapeut ben ik ingeschreven bij een aantal beroepsregisters.

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken