skip to Main Content

Groepstherapie

Groepstherapie

Deze therapie is ontwikkeld vanuit de Affectregulerende vaktherapie.

De therapie is speciaal voor kinderen met gedragsproblemen en emotionele problemen, voortkomend uit affectregulatie problemen. Kinderen met deze problemen zijn vaak gespannen, onrustig en hebben een korte aandachtspanne. Zij laten zich niet sturen, begrenzen en helpen. Ze hebben moeite met kiezen, nemen initiatief zonder afstemming en delen niet wat er in hen omgaat. Zij kunnen niet benoemen wat  ze fijn of niet fijn vinden, ze verdragen geen frustratie, kalmeren niet na emotie en hebben geen besef van andermans gevoelens.

Binnen de therapie werken we aan het ontwikkelen van zelfregulatie. Kinderen ontwikkelen vaardigheden en gedrag dat zij meenemen naar het leven buiten de therapie. Zij kunnen deze vaardigheden gebruiken binnen belangrijke relaties in hun leven waardoor deze hechter worden.

Werkvormen zijn afgestemd op het kind waarmee de zintuigelijke beleving centraal staat. Er wordt gebruik gemaakt van sensopathische materialen zoals verf, klei, scheerschuim en water. Daarnaast is de zintuigelijke beleving van de beweging centraal, wat is mijn lijf? Wat kan ik er mee? Hoe stuur ik het aan en wat beleef ik in mijn lijf?

TARIEVEN

U kunt vrijblijvend en kosteloos een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. Voor de overige activiteiten hanteer ik marktconforme tarieven.

VERGOEDINGEN

Een aantal zorgverzekeraars komt tegemoet in de kosten voor speltherapie. Meestal vallen deze onder de voorwaarden van de aanvullende verzekering …

REGISTRATIE

Als speltherapeut ben ik ingeschreven bij een aantal beroepsregisters.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken